Wednesday, 16 October 2013

Korean Ulzzang gradient lips .

Assalamualaikum~ 
Hai ! Hari ni makeup mode is on . Haha , terasa macam nak keep searching pasal gradient lips ni.
This gradient lips berasal dari korea sebenarnya , dan dah jadi trend kat sane pakai lip tint je. 
Sebab peminat kDrama kat sane selalu nampak pelakon2 nya pakai lip tint kat bahagian inner bibir je.

sapu lip tint kat inner bibir je ok?


At first buat memang nampak macam bibir kita berdarah , or maybe orang akan tegur kita , weh kenapa bibir kau berdarah ? , or kau makan asam ke tadi ? 

lip tint .


Kpop Star kat sane pun selalu buat gradient lips , sebab bibir dorang akan nampak lebih natural dan nampak mcm 'innocent look' gitu .

Setahu saya peminat2 kDrama kat sane selalu gunakan teknik gradient lips ni ketika mereka pergi ke sekolah , or keluar dengan kawan2 , sebab nampak natural , kalau pakai pergi sekolah pun maybe cikgu dorang tak nampak sangat kot , paling2 cikgu dorang akan ingat dorang ni makan asam . hoho , tapi kat sane rasa nye boleh make up kot kalau kat sekolah , kalau berdasarkan kDrama yang saya tengoklah , hihi , 

eun hye gunakan style ni  ^___^

mula2 tak tahu nama style ni ape , dyla(my bestfriend) yang bagi tahu pasal style ni semua, lepas tu saya jadi addicted dengan gradient lips pulak .

gradient lips tak semestinya gune lip tint je , boleh gune lipstick jugak yang pnting colour nye nampak natural bila kita apply kat bibir .

so kepada sesiapa yang suka kan bibir look natural boleh lah cube style ni , sangat sesuai untuk kulit asia .
Selamat Mencuba Ok?! Bye~




Friday, 8 March 2013

Tambah Ketinggian Anda .

Assalamualaikum~ 
Hai ! Hari ni nak bagi tips macam mana nak tambah ketinggian anda ;) tapi bukan guna pembedahan ke apa , cuma secara semulajadi . Tapi takde lah buat tips ni terus tinggi , cuma kena rajin lakukan je . Okay ? nak tahu ?

Here we go ! Kita kena ada senaman yang sesuai , contoh senaman yang sesuai untuk menambah ketinggian adalah :
1.  Stretching 
macam ni , senang je cuma kena holds beberapa saat .


kalau rasa yang ni macam susah , banyak lagi jenis stretching yang lagi senang orang nak ikut .



okay , banyak kan ? boleh pilih, ceh , kalau saya biasa buat yang "Hamstring Stretch" mudah sebab dalam keadaan duduk .

So next one , namanya "Head to Knee" senaman yang ni agak susah bagi yang baru tahu sebab badan kena lembut .


amacam ? tapi boleh je buat dalam keadaan duduk . 
dalam video bawah ni dia tunjuk cara2 nak "Head to Knee" dalam keadaan berdiri .




Seterusnya, anda boleh cuba "Standing Forward Bend" 
yang ini :


tapak tangan mesti cecah lantai yee , badan pun kena lembut , tapi kalau dah hari2 buat kan senang nanti .
klik sini lebih tepat sebab dia ajar step by step .


Lagi, senaman yang sesuai ialah "Downward Facing Dog" bukan berdepan dengan anjing betol2 ehh . nama senaman je macam ni , ahahaaa .


Ok . senaman ni paling senang aku rasa . Cara2 nak buat senaman ni kena buat pose macam merangkak dulu pastu baru naikkan badan macam dekat gambar tu .

Dah habis ? belom lagi ! Yang ni senang jugak "Hanging" orang kita panggil sengayut , apalagi sengayut je kat mana2 yang sesuai cepat . 


kalau masa kecik2 tu selalu sengayut kat pokok kan ? patotlah rupenya nak cepat tinggi , tapi mak selalu tak bagi sebab takot jatuh . ahaha , dulu punya cerita , abaikan .


Hah yang last ni , berenang jek , tahu tak kenapa berenang boleh dikategorikan sebagai senaman untuk tambah ketinggian? sebab masa kita berenang naturally kita punya badan akan stretching , sebab tu masa berenang kena buat banyak style sebab kita tengah stretching dalam air .


Ok , lakukan senaman ni setiap hari , good luck ye !