Wednesday, 16 October 2013

Korean Ulzzang gradient lips .

Assalamualaikum~ 
Hai ! Hari ni makeup mode is on . Haha , terasa macam nak keep searching pasal gradient lips ni.
This gradient lips berasal dari korea sebenarnya , dan dah jadi trend kat sane pakai lip tint je. 
Sebab peminat kDrama kat sane selalu nampak pelakon2 nya pakai lip tint kat bahagian inner bibir je.

sapu lip tint kat inner bibir je ok?


At first buat memang nampak macam bibir kita berdarah , or maybe orang akan tegur kita , weh kenapa bibir kau berdarah ? , or kau makan asam ke tadi ? 

lip tint .


Kpop Star kat sane pun selalu buat gradient lips , sebab bibir dorang akan nampak lebih natural dan nampak mcm 'innocent look' gitu .

Setahu saya peminat2 kDrama kat sane selalu gunakan teknik gradient lips ni ketika mereka pergi ke sekolah , or keluar dengan kawan2 , sebab nampak natural , kalau pakai pergi sekolah pun maybe cikgu dorang tak nampak sangat kot , paling2 cikgu dorang akan ingat dorang ni makan asam . hoho , tapi kat sane rasa nye boleh make up kot kalau kat sekolah , kalau berdasarkan kDrama yang saya tengoklah , hihi , 

eun hye gunakan style ni  ^___^

mula2 tak tahu nama style ni ape , dyla(my bestfriend) yang bagi tahu pasal style ni semua, lepas tu saya jadi addicted dengan gradient lips pulak .

gradient lips tak semestinya gune lip tint je , boleh gune lipstick jugak yang pnting colour nye nampak natural bila kita apply kat bibir .

so kepada sesiapa yang suka kan bibir look natural boleh lah cube style ni , sangat sesuai untuk kulit asia .
Selamat Mencuba Ok?! Bye~




3 comments:

  1. ehh, ada nama kita pulakk, huhu Aku pergi kelas pun buat style ni jer, senang and natural, huhu <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah ade nama tok guru :D hehe
      kan ? natural + senang .

      Delete
  2. nak dapad at mane yup ? lip tint tuhh ? :)

    ReplyDelete